Ajanvaraus

McKenzie menetelmä (MDT)

McKenzie menetelmä = mekaaninen diagnostisointi ja terapia

Mekaaninen diagnostisointi ja terapia on monipuolinen alaselän ja niska- ja rintarankapotilaiden hoito- ja tutkimismenetelmä.

Fysioterapia alkaa potilaan laajalla haastattelulla ja fyysisellä tutkimisella. Fyysisessä tutkimisessa pääpaino on rangan toistettujen liikkeiden ja pitkäkestoisten asentojen vaikutuksella potilaan oireisiin. Jokaiselle potilaalle suunnitellaan henkilökohtainen hoito-ohjelma tutkimisen perusteella.

Hoidon tavoitteet:

Terapia koostuu tarkoista harjoitteista, ryhdin korjaamisesta ja hallinnasta sekä ensiapu-ohjeiden opettamisesta uusien oireiden varalle. Harjoitukset alkavat aina potilaan itsensä suorittamista asennoista ja liikkeistä. Tarvittaessa otetaan vähitellen mukaan terapeutin suorittamat tekniikat. Näistä itsehoitoharjoituksista muodostuu potilaalle harjoitteet, joilla hän voi poistaa kipuja, ennaltaehkäistä vaivan uusiutuminen tai mahdollisten uusien vaivojen syntyminen. Periaatteena on opettaa potilasta itse hoitamaan vaivaansa ja tehdä fysioterapeutti tarpeettomaksi. McKenzie-menetelmällä pystytään määrittelemään nopeasti ja luotettavasti ne potilaat, jotka hyötyvät mekaanisesta terapiasta ja ne jotka saattavat tarvita leikkaushoitoa tai muuta terapiaa.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Fysioterapeutti Kati Hänninen, sert. MDT-terapeutti

Fysioterapeutti Maria Peltonen, sert. MDT-terapeutti

Fysioterapeutti Riikka Sirviö, sert. MDT-terapeutti