Ajanvaraus

Mielen ja kehon hyvinvointiryhmät

Tietoisuustaidoista mielen ja kehon hyvinvointia -kurssi

Haluatko oppia stressinhallintaa ja olemaan enemmän läsnä arjessasi? Onko sinun vaikea rentoutua ja rauhoittua, tai onko sinulla univaikeuksia? Hallitsevatko kivut tkuva 4ai pelko ehkä elämääsi?

Kiireisessä elämänrytmissä tuntuu usein siltä, että emme ehdi olla läsnä joka sekä hetkessä. Helposti miettii tulevaa tai elää menneitä hetkiä muistellen, jopa olettaen että se on tehokasta. Stressi ja kiire erkaannuttavat mielen ja kehon toisistaan jolloin hetkessä eläminen hankaloituu.

Anna itsellesi aikaa pysähtyä hetkeksi. Opi tunnistamaan miten kehosi reagoi eri ärsykkeisiin. Rauhoita mielesi ja kehosi. Syvennä suhdettasi itseesi, hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, ilman arvostelua ja tuomitsemista.

KENELLE?
Ryhmä sopii kaikille, jotka haluavat oppia keinoja ja menetelmiä kiireen ja stressin hallitsemiseen. Kurssi ei edellytä mitään ennakkotaitoja tai osaamista. Ryhmään mahtuu viisi (5) henkilöä.
Mindfulness harjoitteet ovat kehon ja mielen yhteyteen perustuvia läsnäoloharjoitteita, kuten hengitys ja meditaatioharjoitteita, sekä liikemeditaatiota yksinkertaisin joogan liikkein. Harjoitusten avulla läsnäolon taito kehittyy. Harjoittelun myötä keho ja mieli alkavat taas toimia yhteistyössä ja yhteyden vahvistuessa stressinhallinta- ja rentoutumiskykymme lisääntyy. Mindfulness harjoituksissa pyritään synnyttämään myönteisiä voimavaroja sekä mielen tasapainoa vastaamaan arjen haasteisiin. Läsnäoleminen tuo myös uskallusta, rohkeutta ja uteliaisuutta arkeen. Kykyä katsoa tilanteita eri näkökulmasta ja muuttaa tapoja ja rutiineja.

Kurssilla työskentely tapahtuu ryhmässä kuitenkin huomioiden jokaisen henkilökohtainen tilanne sekä tarpeet. Työskentely tapahtuu luottamuksellisesti arvostaen jokaisen ryhmäläisen ainutlaatuisuutta.

Kysy lisää asiantuntijaltamme

Fysioterapeutti Sirpa Lokko