Ajanvaraus

Lantionpohjaryhmä

Lantionpohjaryhmä

 

Lantionpohjan lihaksiston normaali toiminta ennaltaehkäisee virtsan ja ulosteen pidätysongelmia sekä virtsarakon ja peräsuolen laskeumia.

Lantionpohja toimii yhteistyössä syvien vatsa- ja selkälihasten kanssa ja on näin osa lanneselän tukea. Nämä lihakset tuottavat myös mielihyvää seksuaalitoiminnoissa. Ylipaino aiheuttaa lisärasitusta lantionpohjalle joten painonpudotus ja -hallinta helpottaa kuntoutumista/ennaltaehkäisyä.

Lantionpohjan lihasten terveyteen keskittyvä liikuntaryhmä aloittaa toimintansa tarpeen mukaan. Osallistujia otetaan 5-8 ja käyntikertoja on viisi per ryhmä. Ryhmään voi hakeutua jokainen jolle on tehty alustava tutkimus lantionpohjaterapeutin vo:lla. Ryhmään ei tarvita lähetettä.lantionpohjanlihasten-tutki[1]

Ryhmätunneilla käydään läpi lantionpohjan toimintaa itse harjoitellen ja kokeillen. Tehdään rentoutusharjoituksia/vahvistavia harjoituksia lantionpohjan, alaraajojen ja keskivartalon lihaksistolle.

Keskustellaan lantionpohjan alueen kiputiloista; syistä ja seurauksista sekä opetellaan itsehoitomenetelmiä kipujen helpottumiseksi.

Harjoitellaan oikeanlaiset venyttelyt alavartalon lihasten kireyksiin.

Kysy lisää asiantuntijaltamme

Fysioterapeutti Tuija Lindberg

Medica Huhtakeskus