Ajanvaraus

Voice Massage/purentahoidot

Voice Massage ja purentahoidot

kuva 49Ennaltaehkäisemään ja hoitamaan äänentuoton alueen lihasepätasapainosta johtuvia ääni-, artikulointi- ja puhehäiriöitä, hengitystoiminnan häiriöitä, purentafysiologisia kasvo-, pää-, ja hartiakipuja.

Voice Massage on erikoishieronta, joka keskittyy äänentuottoon osalllistuvien ja siihen läheisesti liittyvien lihasryhmien jännitystilojen poistamiseen sekä purentatoimintahäiriön aiheuttamien leukojen alueen lihasjännitysten poistamiseen. Terapialla voidaan auttaa hengityslihaksiston elastisuuden säilymistä ja parantaa asentoryhtiä. Käsittelyyn kuuluvat myös terapeutin ohjaamat harjoitukset.

Voice Massage -hieronnalla syntyy lihastason diagnoosi äänen toiminnasta. Tavoitteena on hengitykseen ja äänentuottoon osallistuvien lihasten tasapainotila, jonka avulla luodaan hyvät edellytykset puheen ja laulun äänentuotolle. Terapiaa voidaan käyttää laulun opetuksen ja ääniterapian tukihoitona.

Voice Massage sopii kaikille paljon ääntään käyttäville. Heitä ovat mm. laulajat, opettajat, lastentarhanopettajat ja lastenhoitajat, kanttorit, papit, myyjät, ym. asiakaspalvelussa työskentelevät, puhelinvälittäjät, puhallinsoittajat ja terveydenhuoltoalan henkilöstö. Toimistotyöntekijät ja atk:lla työskentelevät saavat usein apua kiputiloihin, jotka johtuvat niska-hartiaseudun lihasten jännitys- ja epätasapainotilasta.

Kysy lisää asiantuntijaltamme

Fysioterapeutti, Voice Massage-terapeutti Riitta Manerus