Ajanvaraus

Fasciahieronta

Fascia- eli lihaskalvohieronta ja venytyshierontakuva 31

Hoitomuodon tavoitteena on leposäryn poistaminen, kivuton liikelaajuus, kuormituskivun poistaminen, lihastasapainon ja liikemallien normaalistaminen, painekipuarkuuden poistaminen, sidekudoksen paranemisen edistäminen sekä kiinnikkeiden poistaminen. ( Ylinen J., fys.yl)

Lihaskalvohieronta voidaan suorittaa lihaksen ollessa rentona, venytyksen aikana sekä staattisen ja toiminnallisen liikekuormituksen aikana.

Hoitokerta on lyhytkestoinen( 30 s-2min) ja yhdistettävissä tavalliseen hierontaan tai fysioterapiaan. Hoito tehdään tarvittaessa kaksi-kolme kertaa, voidaan tehdä myös samalla hoitokerralla.

Hoito toteutetaan mekaanisen hoitovälineen avulla ja on hyvin siedetty.

Hoitoa ei anneta mikäli asiakkaalla on jokin vasta-aihe hoidolle. Näitä ovat esim. ihosyöpä, infektio ihoalueella, palovamma tai paleltuma, haava ym. Hoitaja tekee alkututkimuksessa selvityksen hoidon sopivuudesta asiakkaalle.

Hoitoa suositellaan mm. lihasvamman akuuttivaiheen jälkeiseen hoitoon eli noin viikon kuluttua vammasta. Jännevamman hoito voidaan aloittaa viikon – kahden kuluttua tapahtumasta, riippuen vamman laajuudesta. Leikkausten jälkeen hoito voidaan aloittaa tikkien tai kipsin poiston jälkeen lähes välittömästi kevyesti, painetta vähitellen lisäten.

Olemme kouluttautuneet ylilääkäri Jari Ylisen (K-SKS , fys.pkl) johdolla.

Jokaisesta toimipisteestämme löytyy koulutuksen käynyt fysioterapeutti.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Fysioterapeutti Juha Suhanto

Fysioterapeutti Maija Mannisenmäki

Fysioterapeutti Maria Peltonen

Fysioterapeutti Tuija Lindberg

Fysioterapeutti Ville Laine

Fysioterapeutti Kati Hänninen

Fysioterapeutti Riikka Sirviö