Ajanvaraus

Akupunktio ja PENS

Akupunktio ja PENSakupunktio

Akupunktion kotimaa on Kiina, jossa sitä on harjoitettu vuosituhansien ajan. Akupunktio on merkittävä hoitomuoto kiinalaisessa lääketieteessä.

Fysioterapiassa akupunktiota käytetään lähinnä kivun hoidossa, mutta myös esim. allergisen nuhan hoidossa saadaan usein hyviä tuloksia. Siitepölyallergikon kannattaa siis kokeilla myös tätä hoitokeinoa.

Akupunktion vaikutus yksinkertaistettuna perustuu siihen, että akupunktiopisteitä ärsytetään neulalla, mikä käynnistää keskushermoston kautta endorfiineihin perustuvan kehon oman kivunlievitysmekanismin. Akupunktiopisteet sijoittuvat ns. meridiaaneille eli hermopäätteiden muodostamille radoille. Neulottamisessa käytetään myös ns. triggeripisteitä eli kipualueen kipupisteitä. Useimmat edellä mainitut meridiaanit kulkevat päästä jalkoihin ja siksi esimerkiksi migreenissä voidaan neulottaa myös jalkaterässä olevia pisteitä. Perinteisten akupunktioneulojen vaikutusta voidaan tehostaa johtamalla neuloihin sähköä. Akupunktiota voidaan antaa omana hoitonaan, mutta yleensä hoitoihin yhdistetään myös muutakin fysioterapiaa.

Akupunktiota käytetään mm. seuraaviin vaivoihin:

päänsärky, migreeni lihasten jäykkyys esim. jännitysniska, noidannuoli, iskias, hermosäryt ylä- ja alaraajoissa, kaula- ja lannerangan kulumat, polvi- ja lonkkakulumat, tenniskyynärpää, fibromyalgia, olkanivelen jännetulehdukset, akillesjänteen tulehdus, krooninen kipu.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Fysioterapeutti Kati Hänninen

Fysioterapeutti Ismo Kotamäki

Fysioterapeutti Ville Laine

Fysioterapeutti Mikko Leinonen

Fysioterapeutti Sirpa Lokko

Fysioterapeutti Tuija Lindberg

Fysioterapeutti Katja Lähteelä

Fysioterapeutti Maija Mannisenmäki

Fysioterapeutti (TtM) Maaria Mäkitervo

Fysioterapeutti Sanna Paasu-Hynynen

Fysioterapeutti Maria Peltonen

Fysioterapeutti Juha Suhanto

Fysioterapeutti Riikka Sirviö